Posts tagged ‘ustaz azhar idrus’

Hudud Tidak Adil Kepada Wanita – Sisters In Islam

Apa kata Sister In Islam Pasal Hudud….Kalau tak paham pasal hudud belajar dulu jangan dok main pikir logik berasaskan ilmu duniawi sahaja. Satu lagi jangnla dok wat keluar mana-mana statement kalau kita tak yakin kerana boleh menjadi fitnah kepada agama itu sendiri dan akan merosakkan pandangan atau pemikiran orang yang lemah ilmunya….untuk baca full artikel klik di sini.

Ini Pulak Pandangan Ulama Kontemporari;

Ermm Yang ni pulak pandangan Ustaz Azhar Idrus:

Advertisements

October 5, 2011 at 4:40 pm Leave a comment

Download Ceramah mp3 Mediafire

Salam dan selamat sejahtera kepada anda semua, kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai link koleksi ceramah yang telah dikumpulkan oleh kawan-kawan kita. Koleksi ceramah ini tidak terhad kepada seorang pencermah atau ustaz sahaja tetapi terdiri daripada beberapa orang ustaz yang terkenal dengan keberkatan ilmunya. Sebagai contoh ustaz dalam koleksi mp3 ini ialah, Ustaz Azhar Idrus, Ustaz Shamsuri, Ustaz Kazim Elias, Ustaz Ismail Kamus, Ustaz Sharil Long, Tuan Guru Harun Din dan ramai lagi.

Kesemua mp3 ini telah diupload oleh kawan-kawan kita dalam hosting mediafire yang senang untuk didownload oleh sahabat semua. Oleh itu, janganlah lepas peluang ini untuk mendapatkannya secara percuma dengan mendownloadnya sahaja. Tetapi ingat, bukan download je…semua manfaat ilmu yang diajar hendaklah dipraktikkan dalam kehidupan seharian kita untuk menjadi muslim yang sentiasa berpandukan al-Quran dan Hadis. Setiap hujah mereka boleh membuatkan kita semua menjadi lebih bertambah ilmu disertai keyakinan yang mendalam pada ajaran islam yang sebenar.

Oleh itu, marilah kita semua melapangkan masa kita untuk mendownload dan mendengar ceramah dalam kehidupan seharian kita dan berhentilah daripada menghabiskan masa dengan sia-sia serta melakukan perkara-perkara yang tidak berfaedah. Kerana kita semua perlu ingat setiap tindak tanduk kita seharian sudah pasti dinilai oleh dua malaikat pencatat samada untuk kebaikan mahupun kejahatan.  Dek kerana adanya penilai kehidupan kita seharian, kita sepatutnya perlu lebih matang dalam menggunakan masa hidup untuk melakukan perkara yang lebih bermanfaat samada untuk diri sendiri mahupun untuk kebaikan orang lain.

So apa tunggu lagi?? Dahla tak pergi masjid atau surau yang berdekatan untuk mendengar ceramah agama atau menuntut ilmu akhirat. Kalau dah tak pergi, apa lagi download banyak-banyak kat sini dan kutip ilmu dari semua ustaz ni serta sebarkan kepada kawan-kawan anda, mudah-mudahan di lain kali terdetik di hati untuk pergi ke masjid atau surau pulak untuk mendengar ceramah agama….kkk

Jomm Download disini:

Download Ceramah mp3 Mediafire 1

Download Ceramah mp3 Mediafire 2

Sekian Wasalam…

August 22, 2011 at 1:13 pm 2 comments

Download mp3 Percuma Ceramah Ustaz Azhar Idrus

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca dan juru download mp3 mahupun video. Di sini saya lampirkan satu link download mp3 ceramah Ustaz Azhar Idrus secara percuma. So kepada sesiapa yang berminat, silalah download yeaa….

Siapa Ustaz Azhar Idrus ni???….Anda kenal??? Takkan tak kenal Ustaz ni…Ustaz ni adalah seorang pendakwah bebas yang berasal dari Terengganu. Beliau sering memberi ceramah agama di serata Negeri di Malaysia ni. Kalau di Terengganu boleh dikatakan sudah habis surau dan masjid telah dijelajahinya. Seandainya ada mana-mana orang Terengganu tak kenal Ustaz ni, memang “berat” orang timur kata, dok dalam hutan ke apa. Buat malu orang Terengganu je.

Seperti yang anda semua tahu, video dan mp3 Ustaz ni dah bersepah kat internet dan youtube. Kalau sape-sape nak tengok klik atau taip je nama Ustaz ni, terus keluar. Walau bagaimanapun, untuk kemudahan para pendownload yang ingin menggunakan format mp3 bolehla download melalui link ini. Format mp3 banyak gunanya, anda boleh guna di handphone, di kereta dan sebgainya.

So jom pakat download dan sebarkan…tetapi ingat jangan download je diharapkan anda semua mendengar dan mengamalkan apa yang dikatakan oleh Ustaz ni kerana banyak manfaatnya.

Klik Download disini….

Sekian selamat beramal…

August 19, 2011 at 2:48 am 7 comments


Contact Me

Chat with me

Masukkan Email anda untuk mendapatkan maklumat terkini dari blog zakizakirin

Join 35 other followers

Rahsia Membina Mesin WANG PERCUMA

Photobucket

Sedekah Tanpa Wang

Photobucket

AL-Qur’an Miracle 22 In 1

Kalendar

September 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Download Percuma

Please Save Our World

Iklan

Bank Pilihanku

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pautan Kerajaan

Categories

Yang Paling Digemari

Jumlah Pelawat

Blog Stats

  • 358,366 hits

Pengintip Harian

Flag Counter

Follow My Twitter