Posts filed under ‘Video’

Panduan Edit Gambar Percuma Secara Online

Salam sejahtera semua, apa khabar anda semua dan diharapkan semua sihat selalu. Kali ini saya ingin berkongsi pada anda semua berkenaan mengubahsuai gambar secara percuma dan online. Kini teknologi semakin canggih dengan adanya pelbagai perkara secara online sahaja. Anda tidak perlu install software di komputer anda yang mungkin akan membuatkan komputer anda menjadi lembat dan slow. Kini semuanya online dan yang penting adalah percuma. Anda juga boleh belajar untuk edit gambar seperti mana pakar design walaupun anda sebenarnya baru dalam mengedit gambar.

Adakah anda semua nak tahu bagaimana caranya… Klik: di sini dan follow tutorial di bawah…

Ingat… saya berkongsi pada anda semua hanya untuk anda memanfaatkannya ke arah kebaikan, sekiranya anda belajar untuk membuat keburukan ia bukan di bawah tanggungan saya..harap maklum….dan jangnlah anda gunakan picture editor ini untuk menyebarkan keburukan dan kejahatan mana-mana pihak….

sekian…jom belajar berpanduan tutorial di bawah:

1. Basic Tutorial dan Latihan

2. Cara Membuat Efek

3. Cara Buat Banner

4. Cara Tukar Saiz dan Crop

5. Cara Guna Brush Tool

6. Harry Potter Collage from Childhood to Adulthood

Advertisements

July 13, 2012 at 12:01 am Leave a comment

Rawatan Santau Live Oleh Ustaz Syarhan Syafie

Salam dan selamat sejahtera semua, dengar je santau atau apa-apa yang berkaitan dengan perkara pelik ni semua orang takut dan tidak percaya. Ada yang percaya tetapi tidak ramai melainkan orang itu pernah mengalaminya. Apa yang nak diceritakan di sini adalah berkenaan rawatan yang telah dilakukan oleh seorang dikatakan pakar perubatan islam dengan menggunakan ayat-ayat al-Quran iaitu Ustaz Syarhan Syafie.

Namun apa yang ditunjukkan dan dibicarakan oleh ustaz tersebut ada yang percaya dan ada yang tidak percaya. Seperti mana yang telah ditunjukkan oleh beliau berkenaan merawat santau yang dilakukan secara live di Tv3 dalam sesi Al-Kuliyyah pada setiap jumaat. Video yang ditunjukkan ini samada betul atau tidak saya pun tak pasti, tetapi terdapat jugak sesetengah individu yang mengatakan ustaz ini adalah penipu.

Sejauh manakah benarnya kenyataan dia saya pun tak tau. Bagi saya, kalau dia menipu pun itu dia punya pasallah “Takde Bukti“. Kalau kita tak percaya pergilah jumpa dengan dia sendiri atau kalau ada bukti yang kukuh kemukakan kepada pihak berkuasa untuk pengadilan. Janganlah dok buat kenyataan atau komentar seolah-olah cuba nak menjatuhkan seseorang itu. Ini mengambarkan seperti orang memberi komentar yang buruk-buruk itulah yang perlu mendapat rawatan dari Ustaz Syafie ini hehehe3… Apapun, setiap orang ada melakukan kesilapannya dan janganlah kerana satu kesilapan yang pernah dilakukan orang itu, menjadikan orang itu jahat selama-lamanya. huhuhu3 kembalilah kita semua kepada tuhan yang satu iaitu Allah s.w.t.

Selamat beramal….

May 5, 2012 at 3:54 am 2 comments

Anda & Jin

Salam sejahtera semua, jom kita sama-sama mengenali alam manusia dan jin. Dalam kehidupan kita ini terdapat manusia dan juga jin. Ingat, dua makhluk itu mempunyai pelbagai watak dan ragam. So apa lagi jom kenali mereka….

December 24, 2011 at 4:37 am Leave a comment

Penjelasan Isu Mahasiswa Turunkan Bendera Gambar Najib

Jom layan, jangan dok gaduh-gaduh…kalau gaduh-gaduh sama islam jadi bodo semua….takde akhlak dan budi bahasa. Semua nak tunjuk hebat apa benda????????????….pikirla kawan….semua nak buat huru hara ke…..??? belajarla kawan….jadilah orang berilmu yang sentiasa berfikir rasional berlandaskan al-Quran dan Sunnah Rasulullah s.a.w…

Pasal Bendera Pun Nak Ludah Muka Orang

Maklumbalas Mahasiswa Pasal Kejadian tersebut

itu dia perang

December 19, 2011 at 12:53 pm Leave a comment

Ustaz Wan Ji : Soal Jawab Fiqh

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, jom pakat dengar video soal jawab mengenai hukum Fiqh dari Ustaz Wan Ji. Persoalan yang ditanya terdiri dari pelbagai aspek, marilah kita semua mengambil pengajaran untuk dimanfaatkan dalam kehidupan seharian kita. Selamat beramal..

November 1, 2011 at 5:58 pm Leave a comment

Kuliah Maghrib Ijtimak Tarbawi 2011 : Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca semua, kali ini jom pakat dengar kuliah maghrib ijtimak tarbawi 2011 oleh Tuan Guru Nik  Abdul Aziz Nik Mat. Ini khas kepada sesiapa yang tidak kesempatan untuk pergi majlis Ijtimak tersebut.

November 1, 2011 at 11:47 am Leave a comment

Wacana Sinar – Hudud : Dilema Dan Pelaksanaannya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, jom pakat dengar. Wacana Sinar Harian siri 8 bertajuk Hudud Dilema & Perlaksanaannya ini telah berlangsung di auditorium karangkraf di Shah Alam pada 25 Oktober 2011. Moderator adalah Dr. Maszlee Malik Pensyarah di Kuliyyah Ilmu Wahyu dan Sains Kemanusiaan,Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). 3 Ahli panel ialah Prof.Madya Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah Pensyarah di Universiti Pertahanan Malaysia / Pendakwah Bebas, Dato’Mohd Amar Abdullah Exco Pembangunan Islam,Pendidikan dan Dakwah Negeri Kelantan, dan Sdr Mohd Isa Abd Ralip Presiden Persatuan Peguam Syarie Malaysia.

October 26, 2011 at 8:14 am Leave a comment

Older Posts


Contact Me

Chat with me

Masukkan Email anda untuk mendapatkan maklumat terkini dari blog zakizakirin

Join 35 other followers

Rahsia Membina Mesin WANG PERCUMA

Photobucket

Sedekah Tanpa Wang

Photobucket

AL-Qur’an Miracle 22 In 1

Kalendar

October 2017
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Download Percuma

Please Save Our World

Iklan

Bank Pilihanku

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pautan Kerajaan

Categories

Yang Paling Digemari

Jumlah Pelawat

Blog Stats

  • 362,877 hits

Pengintip Harian

Flag Counter

Follow My Twitter