Posts filed under ‘Internet’

Sekadar Berkongsi Peluang Tambah Pendapatan Di Stiforp

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, kali ini saya ingin berkongsi sedikit berkenaan peluang untuk menjana income/duit secara mingguan kepada anda semua. Ini hanyalah satu perkongsian dari saya secara langsung kepada anda, terutamanya kepada insan yang telah lama mencari peluang untuk mencari punca pendapatan sampingan atau part time.

Kini teknologi sudah canggih sehingga kita tidak menjangka keupayaannya luar biasa. Kecanggihan teknologi membolehkan setiap orang berpeluang untuk berniaga dan menjana income dari rumah sahaja. Income atau jualan boleh mencecah ribuan ringgit kerana pasaran begitu luas dan cara promosi juga adalah pelbagai.

Pada masa sekarang saya ada Berita Gempak untuk anda-anda semua tak kira orang yang dah biasa dengan internet atau baru berjinak-jinak dengan internet. Apa Berita Gempak itu???? Nak Tahu???? Sudah Pastiiiii Anda Perlu Tahu kerana ini semua adalah untuk diri anda sendiri Juga……

Sekarang!!!!! Apa tunggu lagi…..Jom Kita Belajar Sambil Buat Duit Bersama Saya….Peluang ini baru saja masuk pasaran Malaysia, Indonesia dan Singapura dan… Dijangka akan meletup!!!!! Inilah Peluang untuk Anda dan Jangan Lepaskannya….Nak tahu Lebih lanjut jom ajak kawan…

Daftar Secara Percuma terlebih dahulu/Free Sign Up:

English : http://bit.ly/Jw5vwV

Malay : http://bit.ly/JqRl3t

Selepas daftar anda bolehlah baca email yang akan dihantar oleh saya dan baca setiap maklumat yang dihantar. Ingat kita belajar sambil menjana pendapatan sampingan….

Untuk Keterangan seterusnya Tunggu dari saya, apapun daftarlah terlebih dahulu, sekian…..

Advertisements

May 25, 2012 at 9:15 am 6 comments

Mediafire Account Di Suspense, Minta Pandangan….

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua, di sisni saya nak berkongsi sedikit masalah yang telah saya alami berkenaan dengan akaun mediafire. Sebelum ini saya telah mendaftar satu akaun mediafire untuk memudahkan saya simpan file atau maklumat untuk kegunaan jangka masa yang lama di samping untuk perkongsian kepada orang ramai.

 Namun demikian, semakin banyak saya upload fail dalam akaun tersebut, saya menghadapi masalah iaitu mediafire.com menghantar email mengatakan akaun saya telah disuspense. Saya pun tak tahu kenapa akaun saya disuspense dan adakah akaun tersebut saya boleh dapatkan kembali? Dan bagaimana dengan fail yang telah diupload dan disimpan kat dalam akaun itu?


Kepada sesiapa yang pernah mengalami perkara yang sama seperti saya, tolonglah berkongsi disini pengalaman anda. Mungkin ramai yang pernah alami dan mereka juga ingin tahu samada akaun tersebut boleh diguna kembali, dan bagaimana fail kat dalam akaun tersebut dan bagaimana cara untuk mendapatkkannya. Yang penting apakah punca atau sebab akaun itu mudah untuk disuspense. So diharapkan, berkongsilah idea untuk semua bagi memberi maklumat kepada orang ramai.

Jasa anda didahului dengan ucapan ribuan terima kasih…

May 24, 2012 at 1:24 pm 1 comment

Mentaliti Usahawan

1. Mengesan Peluang

Seorang usahawan mestilah mempunyai suatu sifat atau daya fikir yang hebat untuk mengesan sesuatu peluang yang baru untuk dijadikan punca pendapatan. Dalam setiap keadaan mentaliti seseorang usahawan ini mesti kreatif dalam mencari peluang-peluang baru ibarat kata pepatah “Dalam Masalah Ada Peluang” untuk menjadi pemula atau pencetus kepada sesuatu peluang baru. Sekiranya peluang itu dapat dikenalpasti lebih awal, maka keuntungan juga akan menjadi semakin banyak kerana pada setiap peluang baru perniagaan tidak wujud persaingan. Ini secara tak langsung keuntungan juga akan meningkat.

2. Hapuskan “Minda Negatif”

Seseorang usahawan juga mestilah seorang yang dapat menghapuskan halangan minda yang negatif. Minda yang negatif inilah yang akan menghancurkan atau menghalang kejayaan seseorang dalam kehidupannya. Bagi setiap usahawan minda negatif ini mestilah tiada sama sekali kerana ini adalah racun kepada diri mereka. Apa itu minda negatif? Iaitu tidak yakin pada diri sendiri, selalu berfikir mengenai kegagalan, tidak percaya dengan kebolehan diri sendiri, dan setiap tindakan mudah dipengaruhi oleh keadaan semasa yang merugikan. Segala unsur-unsur negatif ini adalah berbahaya untuk memulakan langkah pertama bagi mana-mana usahawan. Oleh itu minda yang negatif ini harus dihapuskan sama sekali dalam pemikiran usahawan yang mengimpikan kejayaan dunia akhirat.

3. Tingkatkan Ilmu

Setiap usahawan juga mestilah mempunyai suatu sikap untuk meningkatkan ilmu dalam diri dari masa ke semasa. Untuk menjadi usahawan yang berjaya, seseorang itu mestilah sanggup untuk belajar menambahkan ilmu pengetahuan dalam setiap perkara terutama dalam bidang yang diceburi. Kebolehan untuk belajar adalah perlu kerana semakin cepat belajar sesuatu perkara, semakin cepatlah dapat mempraktikkannya. Tapi ingat jangan terlalu banyak belajar je tanpa mempraktikkanya kerana ilmu akan mudah dilupai walaupun memori otak kita penuh dengan pelbagai ilmu. Untuk mengelak dari ilmu dilupai, seseorang usahawan itu metilah mengajar ilmu yang dia ada kepada orang lain untuk manfaat bersama.

4. Sentiasa Upgrade

Usahawan juga mestilah mempunyai mentaliti yang sentiasa upgrade iaitu mestilah sentiasa mepertingkatkan kualiti diri dan produktiviti bukannya berada di tahap yang sama. Sekiranya sudah berjaya dalam melakukan sesuatu perkara, maka hendaklah mempertingkatkan lagi kejayaan bukannya setakat apa yang telah berjaya. Sama juga dari segi kemahiran yang ada, seandainya sudah mahir dalam sesuatu bidang apa salahnya jika seseorang usahawan itu menceburi dalam bidang yang lain pulak. Sebagai contohnya, sekiranya anda telah berjaya dalam menternak itik apa salahnya anda mencuba pulak dalam bidang pengeluaran makanan untuk itik. Tidakkah itu lebih menguntungkan lagi perniagaan anda kerana anda boleh membina suatu rangkaian rantai kehidupan iaitu dari makanan itik – menternak itik – memproses telur itik – menjual itik dan meproses baja tahi itik. Ini semua perlu ada dalam pemikiran seseorang usahawan yang berjaya.

5. Bersyukur

Apa yang paling penting ialah setiap usahawan perlu mempunyai sifat bersyukur dengan apa yang telah mereka perolehi. Tanpa bersyukur tak ke mana diri anda semua wahai usahawan. Dengan bersyukur barulah anda akan rasa lebih bersemangat untuk menjadi usahawan yang lebih berjaya. Syukur ini boleh dilakukan dengan pelbagai cara seperti memberi sedekah kepada orang yang memerlukannya, membantu usahawan baru, memberi tunjuk ajar percuma dan sebagainya. pada zahirnya tindakan bersyukur ini seolah merugikan mereka tetapi disebaliknya perbuatan itu akan menyebabkan mereka lebih berjaya untuk jangka masa panjang tanpa diketahui oleh sesiapa kerana Yang Maha Esa sahaja yang tahu.

Sekian wasalam…

August 14, 2011 at 2:30 am Leave a comment

Kebodohan Wanita Dalam Berinternet

Salam sejahtera semua…Perempuan secara semulajadinya telah dicipta dengan pelbagai kelemahannya termasuklah dari segi daya fikirnya. Oleh itu, perempuan memerlukan lelaki dalam sesentengah perkara untuk membuat keputusan supaya keputusan yang dibuat adalah lebih tepat dan lebih ke arah kebaikan.

Pada zaman moden kini, perempuan lebih terdedah kepada pelbagai bahaya fitnah yang boleh berlaku dalam pelbagai aspek lebih-lebih lagi kepada mana-mana perempuan yang tidak mengikut ajaran Islam secara holistik. Dari segi penggunaan internet sememangnya perempuan banyak melakukan kesilapan terutamanya dengan sengaja mendedahkan diri melalui facebook, friendster, ym dan sebagainya. Perempuan/wanita ini sering meletakkan gambar secara jelas untuk menarik perhatian pengguna internet yang lain, tetapi pada hakikatnya mereka melakukan kesilapan yang bodoh. Kerana dengan pendedahan gambar lebih-lebih lagi yang tak menutup aurat, pelbagai pihak boleh mengambil kesempatan untuk menfitnah anda.

So, kepada semua perempuan saya nasihatkan supaya tidak mendedahkan mana-mana gambar kat internet untuk mengelak fitnah pada masa akan datang…Berhati-hatilah dalam menggunakan interent jangan sampai maruah tergadai….

August 13, 2011 at 8:31 am Leave a comment

Curi Maklumat Pengguna Di Cyber Cafe

Salam dan selamat sejahtera.. ini adalah satu perkongsian maklumat kepada anda semua yang suka menggunakan komputer di mana-mana Cyber Cafe. Hal yg sangat penting terutama pada orang yang suka on9 di Cyber Cafe…

Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak.. Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yang terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yang telah diketik oleh keyboard itu…

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yang menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, dan setelah selesai, meninggalkan PC, orang lain akan dengan mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting.

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua..

Oppss..Jangan lupe kongsi dengan kawan-kawan yang tak tahu ye..:)..

sumber : wikipedia

July 23, 2011 at 11:13 am 2 comments

Pentingnya mengosongkan “cache” di browser

Salam, pentingnya mengosongkan cache di mana-mana web browser yang telah anda guna untuk keselamatan anda semua. Apa tu “cache”? dan bagaimana nak mengosongkannya?

Cache adalah merupakan tempat simpanan sementara untuk menyimpan sesuatu maklumat atau data yang sedang diproses atau digunakan dalam sesebuah komputer.

Ia akan berada dalam bahagian tertentu pada cakera keras sesebuah komputer.

Bagi setiap pelayar web atau browser seperti Internet Explorer atau Mozilla Firefox dan sebagainya, segala maklumat web yang dilayari akan di simpan sementara dalam cache bagi setiap pelayar web tersebut.

Ini termasuk login dan kata laluan yang kita gunakan untuk memasuki sesebuah laman web seperti perbankan Internet, laman web sosial dan sebagainya.

Disarankan setiap kali sesudah kita memasuki sesebuah laman web terutama yang mempunyai transaksi kewangan, maklumat peribadi atau lain-lain, dikosongkan terlebih dahulu ruangan cache pelayar web bagi komputer yang digunakan.

Ini kerana sesiapa sahaja yang boleh mencapai komputer tersebut dan seterusnya pergi ke ruangan cache akan boleh memperolehi segala maklumat dan data yang terdapat di dalamnya.

Namun begitu, sekiranya ia adalah komputer kepunyaan sendiri, bagaimana?

Ya. Ia tiada masalah tetapi bagaimana sekiranya komputer tersebut jatuh ke tangan orang lain atau dipinjam untuk kegunaan orang lain?

Sudah tentu ia berisiko apatah lagi sekiranya komputer tersebut bukan milik kita seperti komputer yang terdapat di makmal-makmal pusat pengajian atau kedai-kedai akses Internet.

Lagi satu masalah adalah sekiranya komputer kita sering menggunakan capaian Internet tanpa wayar seperti Wi-fi dan sebagainya, ia memudahkan komputer tersebut terdedah kepada aktiviti pencerobohan atau penggodaman.

Sudah tentu sekiranya ia dicerobohi, maklumat dan data dalam cache tadi mudah diperolehi.

Bagi keselamatan maklumat dan data, perlu kita menghapuskan data atau maklumat yang terdapat di dalam cache pada pelayar web yang digunakan.

Seterusnya adalah kaedah untuk menghapuskan data yang terdapat dalam cache bagi pelayar web Internet Explorer dan Mozilla Firefox.

Bagi Internet Explorer, ruangan cache ini dikenali sebagai Temporary Internet Files. Sila ikut langkah-langkah yang di bawah:-

*Klik ‘Tools’

*Pilih ‘Internet Options’

*Klik ‘General’

*Pada ruangan ‘Browsing History’, klik ‘Delete’

*Pilih ‘Temporary Internet Files’ dan klik ‘Delete’

*Klik ‘OK’

*Klik ‘OK’ sekali lagi untuk menutup Internet Options.

Bagi Mozilla Firefox sila ikut langkah-langkah yang di bawah:-

*Klik ‘Tools’

*Pilih ‘Options’

*Pilih ‘Advanced’ dan klik ‘Network’

*Pada ruangan Offline Storage , klik Clear Now.

*Klik ‘OK’

Bagi pelayar web Mozilla Firefox, ia boleh dikonfigur secara automatik dengan mengosongkan ruangan cache apabila program Mozilla ditutup. Iaitu dengan cara seperti yang berikut:-

*Klik ‘Tools’

*Pilih ‘Options’ , pilih ‘Privacy’

*Pada ruangan ‘History’, setkan bahagian ‘Firefox will:’ kepada Use custom settings for history.

*Klik kotak semakan untuk Clear history when Firefox closes.

*Klik pada Settings, akan dipapar satu tetingkap Settings for Clearing History.

*Klik pada kotak semakan untuk ruangan ‘Cache’.

*Klik ‘OK’ dan klik sekali lagi ‘OK’

Itulah maklumat dan panduan berkenaan dengan cache yang ada dalam pelayar web yang digunakan.

Cara untuk menghilangkan data pada cache ini tidak sama bagi kesemua jenis pelayar web.

Di sini, saya berikan panduan untuk menghilangkan data cache yang ada pada pelayar web Internet Explorer dan Mozilla Firefox sahaja.

Selamat mencuba…..

April 17, 2011 at 5:59 am 1 comment

Berhati-hati Web Page Tipu

Salam sejahtera semua, kali ini saya ingin berkongsi dengan anda mengenai penipuan di internet. Seperti yang sedia maklum dalam alam maya terdapat pelbagai cara penipuan seiring dengan kecanggihan teknologi internet, namun tidak semua yang menyedari akan teknik penipuan yang giat dilakukan. Mungkin ada segelintir daripada yang tahu dan ada juga yang tidak tahu terutama bagi “new user” di internet. Orang baru atau pengguna baru yang menggunakan internet mempunyai kecenderungan yang tinggi untuk ditipu kerana mereka kurang ilmu dan pendedahan semasa yang berkaitan dengan penipuan secara online.

Oleh itu, kepada sesiapa yang mengetahui mengenai cara penipuan yang dijalankan diinternet hendaklah menghebahkan maklumat tersebut untuk kebaikan bersama terutama bagi pengguna baru. Keadaan ini boleh mengurangkan berlakunya penipuan yang boleh membawa kepada penindasan dan penganianyaan kepada pengguna. Di dalam internet terdapat pelbagai skim penipuan yang aktif dan telah menipu banyak orang tanpa disedari terutamanya pelaburan haram.

Walau bagaimanapun, di sini saya akan dedahkan mengenai penipuan yang giat dilakukan berkaitan dengan Online Banking terutama melibatkan Maybank. Penipuan ini telah lama dijalankan, namun kali ini pihak yang tidak bertanggung jawab masih lagi melakukan perkara yang sama seperti mana yang saya sendiri alami. Saya akan tunjukkan bukti penipuan yang cuba dilakukan ke atas akaun Maybank saya.

Pada peringkat permulaan anda akan mendapat email seolah-olah email benar dari pihak Maybank dari pihak yang tidak bertanggungjawab. Padahal pihak Maybank tidak pernah menghantar email tersebut. Email-email ini akan masuk dalam inbox anda dan oleh itu anda hendaklah sentiasa berhati-hati dengan email tersebut. Untuk mengelakkan anda terlupa dan tertekan email tersebut anda dinasihatkan untuk setup email itu ke dalam SPAM MAIL. Contoh email-email tipu anda dapat lihat dalam gambar dibawah:

Maybank Tipu

Lagi gambar penipuan di bawah…

Maybank Tipu

Bagaimana anda ingin mengenalpasti samada itu adalah laman web asal Maybank atau laman web tipu yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Apa yang boleh saya bagitau untuk membezakan web page Maybank asal dengan web page Maybank tipu ialah seperti anak panah tersebut. Pertama ialah link atas yang ditunjukkan oleh anak panah  yang membawa kepada page Maybank adalah tidak sama dengan link Maybank yang asal dan yang kedua ialah tarikh seperti anak panah di atas. Sekiranya page Maybank yang asal akan menunjukkan tarikh yang terkini manakala page yang tipu akan menunjukkan tarikh bila anda mendapat email tersebut.

Apa yang menimbulkan persoalan dan kemusykilan ialah bagaimana pihak penghantar Fraud Email itu tahu bahawa kita adalah pengguna Maybank2u.com? Inilah yang sering menjadi pertanyaan ramai padahal kita bukan sahaja menggunakan Maybank sebaliknya bank-bank lain juga kita menggunkannya secara online. Namun penipuan mengenai bank lain tidak pulak pernah didedahkan mengenai penipuan yang sama. Adakah ini adalah kegiatan orang dalam Maybank yang mendedahkan maklumat pengguna kepada pihak yang tidak bertanggungjawab?Pelik Tapi Benar. Walau bagaimanapun, saya nasihatkan kepada pengguna Maybank2u .com haruslah berhati-hati bila menggunakannya.

Sekian Wasalam

Tambahan Gambar:

Facebook LoginAdakah ada pihak yang tidak bertanggungjawab menipu untuk mendapatkan email dan password pengguna Facebook?

February 26, 2011 at 11:45 am 4 comments


Contact Me

Chat with me

Masukkan Email anda untuk mendapatkan maklumat terkini dari blog zakizakirin

Join 35 other followers

Rahsia Membina Mesin WANG PERCUMA

Photobucket

Sedekah Tanpa Wang

Photobucket

AL-Qur’an Miracle 22 In 1

Kalendar

December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Download Percuma

Please Save Our World

Iklan

Bank Pilihanku

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pautan Kerajaan

Categories

Yang Paling Digemari

Jumlah Pelawat

Blog Stats

  • 373,409 hits

Pengintip Harian

Flag Counter

Follow My Twitter