Archive for December, 2011

Download CyberLink PowerDirector 8 Full Version Mediafire Link

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua, jom download Cyberlink Power Director Full Version dengan menggunakan link mediafire. Kenapa anda perlu download software ini adalah kerana banyak kelebihannya berbanding Window Movie Maker. Software ini adalah sangat berguna lebih-lebih lagi kepada Movie Editor.
Saya sebelum ini sama seperti anda menggunakan Window Movie Maker tetapi disebabkan terdapat beberapa masalah, saya cuba mencari software lain dan software ini adalah yang menarik. Oleh itu, apa lagi saya kongsikan software untuk anda semua walaupun bersepah kat laman web lain.
Selamat tinggal Movie Maker……(“-“)<>///
Tapi ingat!!!! Perkongsian software ini adalah untuk kegunaan Kebaikan Sahaja,  Jika nak buat untuk kejahatan tanggunglah sendiri…
Download Sekarang:
System Requirements
Microsoft Windows 7, Vista or XP
Screen Resolution
1024 x 768, 16-bit color dan ke atas
Serial Key: BOZNS-L2H5X-3MWTY-WLF2H-LJZGU-NVYVG
psswd: zakizakirin.wordpress.com

Official Link: http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/overview_en_US.html

December 31, 2011 at 5:08 am 8 comments

Basikal Gergasi

ZHANG YALI menguji basikal gergasi ciptaannya di luar sebuah rumah gudang yang disewa di Jilin, China kelmarin.

JILIN, China – Seorang bapa, Zhang Yali menghabiskan masa selama dua bulan untuk mencipta sebuah basikal gergasi bersama seorang rakannya di sini. Yali yang berusia 49 tahun mencipta basikal itu sebagai hadiah untuk anak lelakinya yang berusia 25 tahun dan bekerja sebagai kartunis sambilan di Shenzhen, wilayah Guangdong.

Basikal itu setinggi 3.2 meter dan panjang 5.5 meter. Yali membelanjakan lebih 20,000 yuan (RM9,970) untuk mencipta basikal seberat lebih satu tan itu.Menurut keluarga Yali, mereka akan mengayuh basikal itu dari Jilin ke Shenzhen. – Reuters

December 27, 2011 at 2:57 pm Leave a comment

Anda & Jin

Salam sejahtera semua, jom kita sama-sama mengenali alam manusia dan jin. Dalam kehidupan kita ini terdapat manusia dan juga jin. Ingat, dua makhluk itu mempunyai pelbagai watak dan ragam. So apa lagi jom kenali mereka….

December 24, 2011 at 4:37 am Leave a comment

2012 Tiada Tapisan Filem – Utusan Meloyakan

Salam, apa nak jadi dah dengan negara kita, semua nak kebebasan, kebebasan untuk kebaikan tak bagi pulak. Bebas untuk keburukan ok pulak. Tak paham dah aku dengan pentadbiran negara ku Malaysia yang tercinta.

Kalau kerajaan nak ikut selera pihak industri mampusla mcam tu…pihak industri semua nak untung, nak cari duit punya…sikit lagi kalau dah takde tapisan filem, macam baratla kitanya…semua ok je  walaupun berunsurkan lucah. rosak akhlak anak-anak muda…so apa lagi majulah negara, tingkatkan ekonomi rakyat, tinggikan pendapatan warganegra di samping merosakkan akhlak rakyat jelata dan terus maju ke alam neraka sama — Chaiyok Malaysia…

December 22, 2011 at 2:56 am Leave a comment

Penjelasan Isu Mahasiswa Turunkan Bendera Gambar Najib

Jom layan, jangan dok gaduh-gaduh…kalau gaduh-gaduh sama islam jadi bodo semua….takde akhlak dan budi bahasa. Semua nak tunjuk hebat apa benda????????????….pikirla kawan….semua nak buat huru hara ke…..??? belajarla kawan….jadilah orang berilmu yang sentiasa berfikir rasional berlandaskan al-Quran dan Sunnah Rasulullah s.a.w…

Pasal Bendera Pun Nak Ludah Muka Orang

Maklumbalas Mahasiswa Pasal Kejadian tersebut

itu dia perang

December 19, 2011 at 12:53 pm Leave a comment

Kenalilah Seseorang Itu Melalui….

Jika ingin lihat amanahnya seseorang, lihat cara dia berurusan wang dan duit denganmu;

Jika ingin lihat kawalan nafsunya, lihat cara dia berbicara & berurusan dengan orang berlainan jantina yang ‘cantik’ & ‘handsome’ @ disukainya;

Jika ingin tahu akhlak sebenar seseorang, lihatlah dia sewaktu dia sangat marah;

Jika ingin melihat kehebatan akhlaknya lihatlah dia sewaktu berurusan dengan orang yang mencerca & membencinya;

Jika ingin lihat keadilan mindanya dan kebaikan pola pemikirannya, lihatlah cara dia berbincang dengan pandangan berbeza dengannya.

Sumber: Ustaz Zaharuddin

December 15, 2011 at 5:37 pm Leave a comment

Anehnya Pokok Abadi

Orang ramai berjalan di sepanjang Lebuh Baobab di barat Madagascar, dekat Morondava pada 11 November lalu. – AFP

MORONDAVA, Madagascar – Sebatang jalan di sini dibarisi 313 pokok gergasi dikenali sebagai Baobab yang tumbuh setinggi 20 meter.

Hidup sejak 800 tahun dahulu, pokok baobab digelar ‘pohon abadi’ di kalangan penduduk tempatan.

Namun, beberapa tahun lalu, kewujudan tumbuhan tersebut di kawasan ini yang dikenali sebagai Lebuh Baobab terancam.

“Sebuah kilang gula berdekatan mengalirkan air ke kawasan ini dan penduduk menggunakan air tersebut untuk menanam padi. Akar pokok-pokok baobab mereput akibat ditenggelami air sepanjang tahun,” kata seorang aktivis alam sekitar tempatan, Anselme Tilahimena.

Menurutnya, nasib pokok-pokok baobab kembali cerah apabila pihak berkuasa mewartakan lokasi berkenaan sebagai kawasan lindungan pada 2007. – AFP

December 11, 2011 at 2:30 am Leave a comment

Older Posts


Contact Me

Chat with me

Masukkan Email anda untuk mendapatkan maklumat terkini dari blog zakizakirin

Join 35 other followers

Rahsia Membina Mesin WANG PERCUMA

Photobucket

Sedekah Tanpa Wang

Photobucket

AL-Qur’an Miracle 22 In 1

Kalendar

December 2011
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Download Percuma

Please Save Our World

Iklan

Bank Pilihanku

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pautan Kerajaan

Categories

Yang Paling Digemari

Jumlah Pelawat

Blog Stats

  • 334,877 hits

Pengintip Harian

Flag Counter

Follow My Twitter