My Saga FLX Se Side Skirting Belum Cukup Setahun

January 4, 2013 at 3:46 pm 2 comments

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia, Kereta Proton Saga FLX SE cukup menarik dan selesa untuk dipandu. Tetapi malangnya terdapat beberapa masalah yang berlaku kepada saya sebagai salah seorang pengguan setia. Bukan nak katakan semua kereta yang dikeluarkan oleh pihak proton mempunyai masalah yang sama, mungkin nasib saya, mendapat kereta yang kurang memuaskan hati buat masa sekarang. Kenapa saya cakap sedemikian rupa???? Oh tidakkkk..

Untuk pengetahuan Korang semua Side Skirting My Saga FLX sudah pun “terkopek”, macam nak tertanggal je dari body. Sebenarnya keadaan ini telah disedari dari awal lagi oleh saya semasa sevice yang kedua di Eon Petaling Jaya, apa yang diaorang cakap adalah pihak mereka tidak boleh berbuat apa2 terhadap side skirting tersebut. Apa boleh buat dah itu kata-kata pihak service, dahla tak biasa pasal kereta, apa yang orang cakap yeaa aje…. Ingatkan normal je sb Nampak sedikit ruang antara skirt tu dengan body kereta.

DSC01571

Sedar tak sedar selepas service yang kali ketiga, balik kampong dan datang KL balik barulah sedar selepas kereta dibasuh. Ternampak sangat jelas ruangan antara side skirt dengan body kereta tu ada ruang seolah2 gam tidak kuat lagi… apalah nasib badan…. Belum cukup setahun ini pulak yang jadi kat My Saga FLX SE… Anda2 semua mempunyai masalah yang sama ke??? Cer share sikit kat ruangan komen semoga sama-sama dapat maklumat…

DSC01573

Last… agak2 kalau kita bagitahu pihak eon service dapat ganti baru tak???? sape ada tahu cer beri pandangan sikit….

Sekian

About these ads

Entry filed under: Alkisah, Lain-lain. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Benarkah??? Tengkorak Makhluk Asing Di Mexico Ulat beluncas terbesar ditemui di Switzerland

2 Comments Add your own

  • 1. azrai  |  June 28, 2013 at 1:25 am

    Bro,
    Beli je double tape cap 3M repair DIY.

    Reply
    • 2. zakizakirin  |  July 1, 2013 at 11:01 am

      Thanks, dah repair kat proton service, diaorang letak gam je… ingtkan tukar baru..huhuhu

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Contact Me

Chat with me

Masukkan Email anda untuk mendapatkan maklumat terkini dari blog zakizakirin

Join 25 other followers

Rahsia Membina Mesin WANG PERCUMA

Photobucket

Sedekah Tanpa Wang

Photobucket

AL-Qur’an Miracle 22 In 1

Kalendar

January 2013
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Download Percuma

Please Save Our World

Iklan

Bank Pilihanku

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pautan Kerajaan

Categories

Yang Paling Digemari

Jumlah Pelawat

Blog Stats

  • 170,812 hits

Pengintip Harian

Flag Counter

Follow My Twitter


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 25 other followers

%d bloggers like this: